Omgeving

Zandstranden

Playas-de-GuardamarDe prachtige witte kilometerlange zandstranden en duinen aan de mediterrane zee liggen op loopafstand
van de appartementen. Er zijn een drietal bars met eet – en drinkmogelijkheden  op het strand  met speciale ligstoelen en ligzetels zodat U volop kan genieten van het ultieme vakantiegevoel.

 

Guardamar del Segura

b_guardamar_aireIn Guardamar  met zijn prachtige dijk biedt heel wat faciliteiten. Moderne winkels, gezellige terrasjes, zeer goede restaurants, tapasbars, moderne jachthaven met alle mogelijkheden voor watersport en pleziervaart, natuurpark, fiestas als Samana Santa ea.
Er zijn verschillende supermarkten in de omgeving.
Verder heeft men in Guardamar zelf de wekelijkse markt op woensdag, en de baan naar Montesinos de wekelijkse markt op zondagvoormiddag (el campo: midden het veld).

La Mata en de omgeving

La Mata een beschermd natuurgebied gelegen tussen Guardamar en Torreveieja (op 4 km afstand) met eindeloze zandstranden.163

IMG_1381
Ter plaatse is er een groene zone met uitzonderlijk mooie bomen en planten, een sportveld voor basket- en voetbal, 4 petanquebanen en een kinderspeeltuin.
Ook de gezellige restaurants, bars, terrassen met lounge zetels,banken, supermarkten, bakker, beenhouwer,apotheker ea. in het centrum te bereiken.


Op woensdag is er marktdag.La Mata is bekend om zijn natuurpark met een oppervlakte van 3700 hectare dat over twee grote zoutmeren beschikt (salinas de Torrevieja en salinas de la Mata).
Dankzij deze twee grote zoutmeren profiteren zij het hele jaar door van  een zeer mild microklimaat, met temperaturen van gemiddeld 20° in de winteren weinig of geen regen.

Door dit klimaat is het mogelijk het hele jaar door van de zon te genieten. De zoutmeren hebben ook een geneeskrachtige uitwerking op mensen die lijden aan huidproblemen, reuma- en artrose-klachten, ideaal om er te overwinteren.
Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekkenwant er zijn fiets- en wandel-tochten uitgestippeld in het natuurpark waardoor men uitzonderlijke vogelsoorten kan ontdekken.

Shopping: ook hiervoor is de ligging van het appartement uitermate geschikt gezien het aanbod van 2 grote shoppingcentra nl.Habaneras en La Zenia Boulevard.

Golf : In de omgeving van het appartement zijn er een drietal golfterreinen o.a.   Real club de golf  Campoamor,Las Ramblas golf course,Golf Villamartin.

Cultureel: grootsteden als Murcia, Elche en Cartagena zijn een aanrader.

Ook de allerkleinsten zullen zich niet snel vervelen dankzij een uitgebreide waaier aan ontspanningsmogelijkheden :
–  Aquapolis Torrevieja : is gelegen in het centrum van Torrevieja.Een groots opgezet       waterparadijs, zeer uitgebreid met meer dan 15 attracties.Gegarandeerd waterpret voor jong en oud. Zie www.torrevieja.aquapolis.es.

–          Safaripark Elche:  Dit park is 365 dagen per jaar geopend en ligt op de weg van Elche naar Santapola,9 km van Elche en 4 van Santa Pola.In dit park kan men tijgers,apen     leeuwen,olifanten,krokodillen e.a. gaan bekijken.Zie www.riosafari.com.
–          Go karting Torrevieja : geweldige plek voor het hele gezin vanaf 5 jaar. Ze hebben karts voor alle leeftijdsgroepen.( of quad ).

Torrevieja

Aparthotel-fresno.-Fotos-de-Torrevieja-19De stad Torrevieja ligt op 9 km afstand en biedt enorm veel mogelijkheden op toeristisch gebied met een gezellige boulevard, waar elke dag een uitgebreide avondmarkt plaatsvind. Elche en Murcia zijn vlot bereikbaar voor een daguitstap.

 

P1030898La Manga del Mar Menor

Zeker een daguitstap waard is La Manga, gelegen op een landtong van ruim 20 km tussen de Middellandse Zee en de Mar Menor ook wel kleine Zee genoemd.Mar Menor is het grootste zeewatermeer in Europa.Is een ideale plaats voor het beoefenen van vele watersporten,precies omdat het water er niet diep is en er zo goed als geen golven zijn.
Het Mar Menor bij Lo Pagan staat bekend om zijn modderbaden.De modder is geneeskrachtig vanwege de mineralen,magnesium,natrium,broom,calcium en fluoride.